#literaturaromanapepaine – provocare literară pentru 2022

Uitându-mă în urmă la ce am citit în 2021, mă fac mică-mică de rușine. Zic eu că am un motiv întemeiat – adaptarea la viața cu un nou-născut, proces din care m-am dezmeticit de abia în decembrie, când am remarcat că nu am citit decât cărți de parenting și de psihologie și prea puțină beletristică.

Nu sunt un om organizat, așa că am decis ca, în 2022, să schimb acest lucru și să îmi creez o listă clară de lecturi. Apoi m-am gândit că nu sunt singura ființă de pe planetă care își stabilește niște obiective la început de an pentru ca, mai apoi, să se lase furat de tăvălugul vieții și să le abandoneze undeva pe drum, rămânându-i totuși în minte că avea ceva de făcut, precum o pată purpurie de vinovăție.

Ei bine, eu vă propun să facem acest proces mai lin în acest an. Să ne oferim libertate în a alege și spațiu în a ne desfășura obiectivul de lectură. Să nu facem din bulina aia de pe to do list o corvoadă, ci momentul nostru preferat al zilei.

De aceea, vă provoc să redescoperim literatura română, fie ea clasică sau contemporană, scrisă de femei de sau de bărbați, proză sau poezie… Diversitatea e cheia.

Dacă ești profesor de română, oferă-le provocarea copiilor! Îmi pare rău că nu am gândit-o sub această formă până acum, îmi place faptul că poate fi personalizată și adaptată mediului online prin hashtagul #literaturaromanapepaine. Documentul poate fi modificat în orice program destinat fotografiilor sau în Adobe Reader sau, pentru iubitorii de hârtie, printat și completat dosarul în cele mai originale moduri. 🤎

Puteți accesa documentul aici sau descărca provocarea sub formă de fotografii mai jos. Pe mine mă găsiți pe Instagram și pe Facebook, unde voi încerca să popularizez provocarea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *