Tipuri de conflict în textele multimodale – RESURSĂ / LECȚIE

A trecut aproape o veșnicie de când am dat pe-aici… Și vă spun și de ce – în cel de-al doilea semestru al anului trecut m-am axat mult pe recapitulările textelor de bacalaureat cu multele mele clase a douăsprezecea – nu am mai avut timp de lecții deosebite, de metode demente și de prea multă distracție când eram întrebată „Ce să învăț pentru subiectul al treilea?” și eu răspundeam, clar și cuprinzător, „TOT!!!!!!”. Apoi, în mai, am intrat în concediu prenatal și vreo două luni nu am făcut decât să mă plimb juma’ de zi pe bulevarde și să stau cu burta la tavan. Acum că mândrul meu are aproape șase luni (când s-a întâmplat asta?) și că am ieșit din perioada de acomodare cu lumea asta mare și zbuciumată, pot să revin și la partea din mine complementară mămiciei – profesoreala. 🙂


Prin urmare, promit că îmi reiau munca spornică și că voi veni către voi cu resurse valoroase pe care le-am folosit sau le-aș folosi la clasă!


Acum, pe final de an, ne dorim să nu lâncezim la ore, dar nici prea mult chef nu există după ultimele evaluări (da, da, hai să fim sinceri…). Vă propun un material simpatic care poate fi folosit cam la orice clasă – cu ajustările de rigoare, desigur -, deși eu l-am creat având gimnaziul în minte.


Așadar, fără prea multă vorbă în plus, vă pun la dispoziție un material despre tipurile de conflict în textele multimodale – trailer de film (click me!).

În fiecare dintre noi există un cinefil mai mare sau mai mic, așa că, dacă tot avem în programa nouă acest conținut nou numit text multimodal, zic să profităm de el și să ne atingem obiectivele operaționale (sau cum s-or mai numi acum, nu mi-a păsat niciodată) în moduri care îi stimulează pe copii și care apelează la pasiunile lor. Ca exemplificare, am ales trailerul pentru filmul Singur acasă, un clasic al filmelor de Crăciun.


Spune-mi ce părere ai despre această sugestie de abordare a textelor multimodale! Dacă folosești metoda, te rog să împărtășești cu mine pe Facebook sau pe Instagram!

Ca să folosiți prezentarea, descărcați-o pe propriul dispozitiv și o puteți modifica fie în Google Slides (unde lucrez și eu – mai mult din comoditate), fie în Powerpoint. Dedesubt aveți fiecare slide în format PNG.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *