Cum să utilizezi Flipgrid în învățarea online – video

Cine mă cunoaște, știe cât iubesc tot ceea ce ține de audiovizual, de cinematografie și, mai ales, de cum poate fi transpusă literatura în film. Mai ales când filmul aparține elevilor mei.

Am încercat o abodare nouă pentru tutorialul de Flipgrid. Mi-a luat mult timp să îmi adun curajul pentru a vorbi de una singură în fața camerei (mai ales că în ultima vreme sunt cam melancolică când mă folosesc de cuvinte – efectele izolării, probabil), dar văzând nevoia de învățare a profesorilor în această perioadă, mi-a zis… Că o s-o fac și p-asta. Dar am realizat și un tutorial rapid prin intermediul capturilor de ecran, așa că folosește-l pe cel pe care îl consideri mai util pentru tine. 🙂 Spor la treabă!

Cum să utilizezi Flipgrid

  1. Creează-ți un cont pe website-ul flipgrid.com.
  2. Pe pagina de administrator, apasă pe ADD NEW GRID și completează detalii precum numele cursului, cine îl poate accesa (recomand setarea SCHOOL EMAIL)  sau personalizarea link-ului.

3. Accesează Gridul apoi, pentru modificarea setărilor anterior stabilite și pentru personalizare, apasă pe creionul din dreapta sus.

4. Apasă pe butonul ADD NEW TOPIC pentru a crea un subiect nou pentru elevi. Ulterior, îl poți personaliza.

Recomandările mele:

  • cerință cât mai specifică (exemplul din imagine este unul incomplet, evident);
  • setarea VIDEO MODERATION să fie activată. Acest lucru presupune confidențialitatea videoclipurilor elevilor, putând fi văzute numai de tine, ca profesor. Ulterior, le poți schimba setarea pentru ca și ceilalți colegi să le poată viziona.
  • alege dimensiunea maximă a filmulețului în funcție de cerință (poate avea între 15 secunde și 10 minute);
  • folosește un focus – imagine, filmuleț etc.;
  • trimite-le elevilor linkul pentru a le oferi acces la Gridul personalizat.

5. Pentru încărcarea filmulețelor copiilor pe platformă, se va folosi butonul verde RECORD A RESPONSE, ce le va permite fie înregistrarea instantă, fie încărcarea unui material deja filmat.

6. După încărcarea filmulețelor, poți schimba setarea de confidențialite de la HIDDEN la ACTIVE – dacă elevul o dorește. Atât tu, cât și ceilalți colegi îi puteți acorda feedback.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *